Juryering av bidrag

Slik kåres vinnerne i Prix Radio

Det er nå et langt løp med juryarbeid som ligger bak før vinnerne av Prix Radio kåres og hedres. Prosessen er omfattende, med flere sikkerhetsventiler for å finne frem til den riktige vinneren i alle kategorier.

Slik foregår juryeringen og vurderingene som leder til de vinnende bidrag. Vi gjør oppmerksom på at årlige påmeldingsfrister og dato for Radiodager-arrangementet og Prix Radio, annonseres fortløpende her på radiodager.no.

 • NRK, Bauer og NENT leverer inn bidrag internt i selskapet. Bidrag fra medlemmer hos Norsk Lokalradioforbund og bidrag fra eksterne produsenter, som ikke har blitt sendt/publisert hos NRK, Bauer, NENT eller NLR, leveres via nettsiden https://prixradio.east.no/registrer/.
 • Interne juryer i NRK, Bauer, Norsk Lokalradioforbund og NENT, plukker ut 3 bidrag til hver kategori, som sendes videre til Hovedjuryen. For eksterne produsenter gjøres internjuryeringen og utvalg av tre bidrag i hver av podkastkategoriene av en internjury oppnevnt av  styringsgruppen i “Podtoppen”.
 • Hovedjuryen lytter deretter til bidragenene i hver kategori (Det kan være opptil 15 bidrag i hver kategori, tre fra av hver fra de interne juryene i NRK, Bauer, Lokalradio, Nent og i noen kategorier eksterne produsenter). De rene podkastkategoriene vurderes av “Podtoppen”, og årets lokalradio, årets radiokanal samt årets promo vurderes av eksternt sammensatte juryer.
 • Hovedjuryen i Prix radio, Podtoppens jury og de eksterne juryene jobber med å velge ut hvilke bidrag som skal nomineres til finalen. Her hører hovedjuryen på et antall kategorier hver og det er alltid minst to medlemmer som avgjør hvilke bidrag som blir nominert i.h.t. kriteriene som er bestemt.
 • Hovedjuryen har felles samling for å høre innstillingene til hvem som skal nomineres og diskuterer disse i plenum. En egen jury hos Podtoppen gjør den samme prosessen for podkast-kategoriene.
 • Kategoriene som vurderes av eksterne juryer lyttes til og stemmes over gjennom en stemmeløsning på nett. De fem med høyest poengscore blir nominerte og bidraget med høyest poengscore vinner.
 • Når alle de nominerte er bestemt, blir de offentliggjort.
 • De nominerte går så videre til oppnevnte deljuryer med medlemmer fra alle Radiodagers eiere. Disse deljuryene ledes av en representant fra Hovedjuryen.
 • Deljuryene hører alle de nominerte bidragene og avgir først stemmer på nett, deretter møtes deljuryene og diskuterer de nominerte i sine kategorier og stemmer på nytt. Stemmene fra både nett og jurymøtet blir slått i sammen og vektes 50/50 for å komme fram til vinneren. Ved stemmelikhet har medlemmet fra Hovedjuryen dobbeltstemme.
 • Hedersprisen avgjøres på samme møte av hovedjuryen, etter forslag fra medlemmene eller andre.
 • Norges offiselle radiopriser for beste radio/lyd/podkast deles ut som en avslutning på konferansen Radiodager.