Radiodager er samlingspunktet for hele den norske lyd-, podkast- og radiobransjen. Arrangementet holdes i Oslo hvert år medio oktober og består av en todagers fagkonferanse til inspirasjon og faglig utvikling, et prisutdelingsshow som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 20 ulike kategorier og en ypperlig anledning til å mingle med kolleger på tvers av alle skillelinjer.

Radiodager driftes av Foreningen Radiodager som eies av Bauer Media, P4-gruppen, Norsk Lokalradioforbund, Norsk Podkastforening og Norsk Rikskringkasting.

Målgruppen for Radiodager er deg som jobber med lyd i en eller annen form, enten som journalist, programleder, radiomedarbeider, podkast-produsent, mediestudent eller på annen måte er involvert i lydrelatert virksomhet. Radiodager er et arrangement som først og fremst tar sikte på å være en inspirasjonskilde for dem som arbeider med lyd til daglig.

Medarbeidere i Foreningen Radiodager

Pål Lomeland

Norsk Lokalradioforbund

Styreleder

Morten Scott Janssen

Viaplay/P4

Styremedlem/Daglig leder

Heidi Røneid

Foreningen Radiodager

Prosjektmedarbeider

Christina Eriksen Fagernes

Norsk Podkastforening

Nestleder

Stian Eliassen

Bauer Media

Styremedlem

Bjørn Tore Grøtte

NRK

Styremedlem

Camilla Kampevoll

NRK

Prosjektmedarbeider

Radiodager ble for første gang arrangert som en dugnad tilbake i 2003 – og de første par årene ble fagseminardelen lagt til NRK på Marienlyst. Men fra 2005 ble det bestemt å legge arrangementet utenfor NRK – og med par unntak – har man siden anvendt lokaler andre steder i Oslo. Konferansen i 2020 ble avviklet digitalt på grunn av Korona-pandemien.

Radiodager startet med utgangspunkt i NRK som et felles dugnads-prosjekt med det øvrige radio-Norge. Foreningen Radiodager er etablert som en frittstående, selvstendig enhet med NRK, P4-gruppen, Bauer Media og Norsk Lokalradioforbund som eiere og drivere. I 2023 kom Norsk Podkastforening inn på eiersiden i Foreningen Radiodager.

Omfang og oppslutning
Ambisjonsnivået har økt underveis og de siste årene har Radiodager blitt arrangert med over 20 programposter og 40-50 foredragsholdere og paneldeltakere. Oppslutningen har økt jevnt siden starten og ligger nå på rundt 300 deltakere fra hele landet.

Internasjonalt samarbeid
I 2007 etablerte Radiodager Norge et samarbeid med Radiodays Danmark om felles bruk av internasjonale foredragsholdere – noe som førte til reduserte reisekostnader og lettere tilgang til toppnavn. Fra 2008 kom også Radiodagen/Radiogallan Sverige med i samarbeidet.

I 2010 gikk prosjektlederne for de skandinaviske Radiodagene sammen om å etablere Radiodays Europe som første gang ble avholdt i København i mars 2010. Siden har konferansen reist rundt i Europa, blant annet Barcelona, Berlin, Dublin, Milano, Paris og Wien. Radiodays Europe samler i dag nærmere 1500 deltakere fra over 60 ulike nasjoner.