Radiodager er samlingspunktet for hele den norske lyd- og radiobransjen. Arrangementet holdes i Oslo hvert år medio oktober og består av en todagers fagkonferanse til inspirasjon og faglig utvikling, et prisutdelingsshow som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 20 ulike kategorier og en ypperlig anledning til å mingle med kolleger på tvers av alle skillelinjer.

Radiodager driftes av Foreningen Radiodager som eies av Bauer Media, P4-gruppen, Norsk Lokalradioforbund og Norsk Rikskringkasting. Foreningen Radiodager har også et formelt samarbeid med Norsk Podkastforening om gjennomføring av fagkonferanse og prisutdelingen.

Målgruppen for Radiodager er deg som jobber med lyd i en eller annen for, enten som radiomedarbeider, podkast-produsent, mediestudenter og andre som er involvert i lydrelatert virksomhet. Radiodager er et arrangement som først og fremst tar sikte på å være en inspirasjonskilde for dem som arbeider med lyd til daglig.

Medarbeidere i Foreningen Radiodager

Pål Lomeland

Norsk Lokalradioforbund

Styreleder

Morten Scott Janssen

Nent/P4

Daglig leder

Stian Eliassen

Bauer Media

Styremedlem

Bjørn Tore Grøtte

NRK

Styremedlem

Ellen Rake Bergseng

Nent/P4

Prosjektsekretær Prix Radio

Heidi Røneid

Norsk Lokalradioforbund

Prosjektmedarbeider

Radiodager ble for første gang arrangert som en dugnad tilbake i 2003 – og de første par årene ble fagseminardelen lagt til NRK på Marienlyst. Men fra 2005 ble det bestemt å legge arrangementet utenfor NRK – og med par unntak – har man siden anvendt lokaler andre steder i Oslo (Edderkoppen teater 2005, Grand hotell 2006, Hotell Bristol 2008, Radisson SAS Plaza 2009 og UBC Ullevål Konferansesenter i 2010 – 2019. Konferansen i 2020 ble avviklet digitalt på grunn av Korona-pandemien.

Radiodager startet med utgangspunkt i NRK som et felles dugnads-prosjekt med det øvrige radio-Norge. Foreningen Radiodager er etablert som en frittstående, selvstendig enhet med NRK, P4-gruppen, Bauer Media og Norsk Lokalradioforbund som eiere og drivere.

Omfang og oppslutning
Ambisjonsnivået har økt underveis og de siste årene har Radiodager blitt arrangert med over 20 programposter og 40-50 foredragsholdere og paneldeltakere. Oppslutningen har økt jevnt siden starten og ligger nå på rundt 300 deltakere fra hele landet.

Internasjonalt samarbeid
I 2007 etablerte Radiodager Norge et samarbeid med Radiodays Danmark om felles bruk av internasjonale foredragsholdere – noe som førte til reduserte reisekostnader og lettere tilgang til toppnavn. Fra 2008 kom også Radiodagen/Radiogallan Sverige med i samarbeidet.

I 2010 gikk prosjektlederne for de skandinaviske Radiodagene sammen om å etablere Radiodays Europe som første gang ble avholdt i København i mars 2010. Siden har konferansen reist rundt i Europa, blant annet Barcelona, Berlin, Dublin, Milano, Paris og Wien. Radiodays Europe samler i dag nærmere 1500 deltakere fra over 60 ulike nasjoner.