Prix Radio

Prix Radio er radiobransjens egen prisutdeling.

Prix Radio er en årlig prisutdeling og bransjefest for alle som jobber i og med radio i Norge. Prix Radio belønner de beste radioproduksjonene i Norge; lokalt, regionalt og nasjonalt.

Prisene blir utdelt under Radiodager. Det deles nå ut 21 priser i forskjellige kategorier. Arrangør er Foreningen Radiodager, bestående av Bauer Media, Modern Times Group (MTG), Norsk Lokalradioforbund (NLR) og Norsk Rikskringkasting.

PÅMELDING OG NOMINASJONER AV BIDRAG
Påmeldte bidrag til Prix Radio skal være kringkastet eller publisert som podkast første gang senest 31. mars samme år som konferansen avvikles og maksimalt 12 måneder tilbake i tid. Foreningen Radiodagers medlemmer kan melde på bidrag i alle kategorier etter fastsatte kvoter:

BAUER MEDIA
0
Påmeldinger pr. kategori
MTG
0
Påmeldinger pr. kategori
NLR
0
Påmeldinger pr. kategori
NRK
0
Påmeldinger pr. kategori

Lokalradiostasjoner som eies av MTG og Bauer melder på sine bidrag gjennom sine eiere. Øvrige radiostasjoner med lokalradiokonsesjon melder på sine bidrag gjennom sitt medlemskap i NLR. Aktører som ikke hører til de fire medlemmene kan melde på bidrag på én av to måter: Ved å tegne assosiert medlemskap i Norsk Lokalradioforbund, og få bidragene vurdert som en del av deres nominasjonsprosess, eller ved å melde bidrag direkte inn til Foreningen Radiodager (kr 1.000,- pr. påmeldte bidrag).

De fire medlemmene er selv ansvarlige for egne prosedyrer for utvelgelse og nominasjon. Alle kanaler og redaksjoner skal levere påmelding til henholdsvis internjuryer i Bauer, MTG, NLR og NRK innen fredag 20. april klokken 1200. Påmeldte bidrag skal bestå av en lydfil i mp3-format, bilde(r) av sentral(e) bidragsyter(e) og en tekst som beskriver bidraget og hvordan det oppfyller kriteriene i den aktuelle kategorien.

Frist for påmelding fra medlemmene og andre (unntatt Podkast, her er fristen 20. april) til hovedjuryen i Prix Radio er mandag 7. mai klokken 1200.

Regler for påmelding for podcast-produsenter

Følgende kategorier gjelder for podcastprodusenter: Årets programleder(e), Årets spesialprogram, Årets intervju, Årets reportasje, Årets humor, Årets unge radioprofil, Årets podkast/dokumentar, Årets promo Produsenter av podcast kan levere inntil tre bidra pr. kategori i de kategoriene som de har tillatlese til å nominere i.

Gå til http://prixradio.east.no/registrer/ og fyll inn brukernavn, fullt navn og kontaktinfo. Da får du tilsendt verifisering- og påloggingslenke i en e-post. Adressen til e-posten må da bekreftes/verifiseres. Ta vare på denne e-posten siden den inneholder brukernavn og passord.

Først laster du opp bidraget, så velger du «Gå tilbake for å registrere bidraget, etter at du har lastet opp».

Da ser du lydfilen. Velg «Registrer» under lydfilen. Legg inn tittel på bidrag, sendetidspunkt, kategori, legg inn en kort tekst om bidraget og hvorfor det bør vinne og til slutt bilder av programskapere og bidragsytere. Pass på at tittel ikke inneholder bokstavene æ/ø/å. Bekreft at du har de nødvendige rettighetene til bidraget og REGISTRER. Merk at opplasting IKKE vil fungere fra iPhone eller iPad eller andre medier som ikke støtter flash.

Påmeldingen er laget av Østlandsnett. Har du problemer med det tekniske kan du kontakte Østlandsnett på dagtid mellom kl. 09 og 16 på telefonnummer 62 81 28 80.