Glem brainstorming – slik utvikler du de gode ideene
Glem brainstorming – slik utvikler du de gode ideene

– All forskning viser at brainstorming er en av de minst effektive måtene å få ideer på, påstår Wade Kingsley, grunnleggeren av The Ideas Business. I dagens foredrag og workshop viser han hvordan det heller bør gjøres.

Kingsley mener det er en forutsetning for å få innovative ideer at prosessen for å få dem også er innovativ. Brainstorming er en gammel teknikk laget for å få grupper til å skape ideer sammen, og selv om senere studier tilsier at teknikken ikke er spesielt god, har man fortsatt å følge de samme reglene siden 1948.

Eksempler på feilslått tankegang er ifølge Kingsley at flere mennesker i rommet automatisk resulterer i flere ideer, at kvantitet går over kvalitet i idemyldringsfasen, at alle skal få komme til orde og at hvem som helst kan bidra med de gode ideene.

– Dette er «bullshit», hevder foredragsholderen.

De beste ideene kommer som regel fra de samme folka, sier han, og at hvem som helst nødvendigvis skal lyttes til og at alle tilfeldige ideer skal vurderes, vil derfor ofte bare være bortkastet tid.

Han lærer oss videre om ulike måter du kan få bedre ideer både alene eller sammen med andre. Stikkord er å åpne hodet og la ideene komme til deg, gjerne gjennom aktiviteter som trening, en kjøretur eller i dusjen, og samtidig å skrive ned alle spørsmål som dukker opp uten nødvendigvis å måtte komme med et konkret svar der og da.

Oppsummert er Kingsleys foredrag en oppfordring til å forkaste de etablerte synet på brainstorming som den ultimate metoden for å dyrke ideer, og å tenke utenfor boksen. Det viktigste mener han er å starte med de ingrediensene du har, og at det mest frustrerende av alt er å starte med ingenting. For oss nordmenn høres det kanskje merkelig ut å forkaste ideen om «blanke ark og fargestifter», men det er allikevel nettopp dette Kinglsey ber oss om å gjøre.

Pål er styreleder i Foreningen Radiodager

Partnere og sponsorer 2023

Bli sponsor for Lyddager og Prix Norge? Les mer her

Lyddager, tidligere kjent som Radiodager, er landets største fagkonferanse for lyd- podkast og radio. Under konferansen deles også Norges offisielle lydpriser ut, som belønner det beste fra norsk radio og podkast i over 25 ulike kategorier.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi lager Lyddager

 © Foreningen Radiodager 
Alt materiale er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale.

Utviklet av Para AS

0
    0
    Din ordre