Oslo 20. - 21. september 2018

Third Ear

Third Ear – Danmarks største podkast


(16 september, 2016 - 13:28)Tim Hinman og Krister Moltzen fra Third Ear forteller hvordan de har skapt Danmarks største podkast.

Third Ear er Danmarks største podkast. For syv år siden startet Tim Hinman og Krister Moltzen prosjektet, etter at radiodokumentaren i Danmarks Radio ble lagt ned.

 

– I starten kjente vi alle som lastet ned den første podkasten. 200 nedlastninger, alle i området hvor vi er fra, forteller Hinman.

 

I dag er det flere tusen som laster ned podkastene deres, og også de første podkastene får stadig nye nedlastninger.

 

Fra uavhengig selvstendig til uanvhengig samarbeidspartner

Da Hinman og Moltzen startet podkasten, var de helt alene og uavhengige. Nå har de blitt en del av papiravisen Politiken.

 

– Det er et veldig greit samarbeid, sier Moltzen og fortsetter med at Politiken ikke har noen redaksjonell innflytelse på episodene de lager.

 

Hinman mener at samarbeidet med den danske avisen har ført til at de har fått et bredere publikum.

 

­– Etter vi begynte å jobbe med Politiken har vi fått noen eldre lyttere. Og det er jo bra, sier Hinman.

 

Bygger opp historien som en film

Hinman og Moltzen legger mye vekt på at lydbildet i episodene skal være så detaljert og grundig at man kunne sett det for seg som en film.

 

– Vi er veldig sceniske i vår prosess. Vi tenker at alle deler av podkasten skal være som en film bygd opp av scener på to, tre og fire minutter. Aldri fem, det er for langt, sier Moltzen.

 

Historiene i Third Ear er alle ekte historier. Det sjongleres mellom lyder fra arkivet, lyder som oppstår når de er ute og intervjuer og lyder de lager selv.

 

– Det gjelder å være så detaljerte som mulig. På den måten kan lytteren se for seg situasjonen bedre, sier Hinman.

 

Ringbinder attentatet

I serien ”Ringbinder attentatet” (Ringperm attentatet) har de et detaljert lydbilde som viser alle situasjonene. Serien handler om Bengt som nesten ble drept da han åpnet en pakke som viste seg å være en pistol gjemt i en ringperm. Krister Moltzen har en veldig aktiv voice gjennom alle episodene.

 

– Den aktive voicen gjør at lytteren følger med samtidig som det skaper en nærhet, både til intervjuobjektet og lytteren, sier Moltzen.

Moltzen forteller også at han pleier å spille inn voicer underveis i hele opptaksprosessen, for at lytteren skal få et inntrykka v at dette er ting som skjer her og nå.

 

Pynter på virkeligheten

Third Ear tar for seg ekte historier og ekte mennesker, men de gjør også valg til fordel for historiens kvalitet.

 

– Om vi har en person med dårlig fortellerevne eller dårlig radiostemme, kan det hende vi velger personen bort, sier Hinman.

 

Han forteller også at personene som er med i dokumentaren, har vært gjennom en slags castingprosess. Det er likevel en ting som er viktig for Hinman å pressisere:

 

­– Vi lyver ikke, vi bare pynter.

 

 

 

Søkeskjema


Følg med!

Motta vårt nyhetsbrev, skriv inn din mailadresse her:
Opprett ny konto
Følg oss på