Oslo 20. - 21. september 2018

NRK pekt ut som kommersiell fiende


(16 september, 2016 - 12:44)under radiolederdebatten på Radiodager torsdag. 

P4-sjef Kenneth Andresen mente nye P1s morgensending på papiret er akkurat det samme som P4 og Radio Norge, og Bauer Media-sjef Lasse Kokvik sa han savnet kontroll på “NRKs populistiske strategi”.
 
NRK fikk gjennomgå av den kommersielle delen av bransjen. Kritikken kom på alle fronter, både i forhold til digitaliseringen, de strategiske valg NRK har tatt i forhold til sine kanaler og det kommersielle radiostasjoner ser på sine områder.
 
Det var likevel digitalisering som først fikk prege debatten. Lokalradioforbundets styreleder Svein Larsen kalte teknologiskfitet for teknologitvang og sammenlignet prosessen med det en kunne forvente under Gerhardsen i 50-tallets Norge.
 
- Dette tvangsskiftet er klin kokos, sa Larsen.
 
Det var Bauer Media-sjef Lasse Kokvik som tidlig i debatten blinket ut NRK som problemet for de kommersielle kanalene. Både i forhold til programmering, men også i digitaliseringen.
 
- Vi får se hvor sterke vi kommersielle blir ved skfitet. Vi stiller historisk dårlig mot et NRK som er svært godt forberedt.
 
Kokvik høstet latter fra salen da han ga uttrykk for at han følte han hadde deltatt i den samme digitaliseringsdebatten gjentatte ganger tidligere.
 
- Jeg mangler gode argumenter for at ikke alle medier skal digitaliseres. Det vi er uenige om hvor fort vi skal slukke FM. 
 
Da ordstyrer spurte Kokvik om hvor mange kanaler NRK bør ha var det liten tvil om hvor de kommersielle står.
 
- Det er lett å forstå hva jeg tenker om det. Både Kenneth og jeg er flink til å spille Springsteen, det trenger ikke NRK i like stor grad. Jeg savner en kontroll på den populistiske strategien de har.
 
P4-sjef Kenneth Andresen tok det et steg lenger og sa han hadde sett nærmere på nye P1 og morgensendingen.
 
- Jeg kan faktisk ikke se noen forskjell i hva P1 spiller og det P4 og Radio Norge spiller. Hvis P1 blir for like oss blir det jo ikke noe mangfold.
 
NRK mP3 er tidligere diskutert i flere debatter, fordi de kommersielle radiostasjonene mener kanalen ikke er der for å innfri allmennkringkastingsoppdraget.

Søkeskjema


Følg med!

Motta vårt nyhetsbrev, skriv inn din mailadresse her:
Opprett ny konto
Følg oss på