Oslo 20. - 21. september 2018

Møt årets talenter


(23 august, 2017 - 17:03)Møt de unge som er fremtiden i norsk radio. 

I år kan du høre lydklipp og bli bedre kjent med de nominerte i årets radiotalent. Her forteller de litt om seg selv. 

Navn: Andrea A. This-Evensen

Alder: 21

Stilling og arbeidssted: Dokumentarist i Frekvens

Fartstid i radio: 3 år

1. Hvordan begynte du å jobbe med radio?

Jeg begynte å jobbe frivillig i RadiOrakel i 2015, da jeg gikk på vidregående, og der møtte jeg Peter Daatland, redaktøren i Frekvens. Peter lot meg prøve meg som lærling i Frekvens, der jeg lagde min første radiodokumentar, «En Lagret Framtid», som senere ble sendt på EKKO P2. 

2. Hvordan har du kommet dit du er i dag?

Jeg drømte alltid om å jobbe med radio, og takket være Frekvens fikk jeg produsere radioreportasjer og dokumentarer fra jeg var 18 år gammel, for blant annet P2 og P3. Akkurat nå studerer jeg journalistikk i Australia, og er selv radioredaktør i nettavisen MOJO News, og jeg er fortsatt så heldig å være en del av Frekvens til tross for at jeg befinner meg på andre siden av jordkloden. 

3. Hva betyr radio for deg?

Den beste måten jeg kan beskrive hva radio betyr for meg er gleden jeg får av å produsere og å lytte til radio. Å jobbe med radio gir meg rett og slett sommerfugler i magen, det gjør meg så utrolig lykkelig, blant annet gjennom hvordan å jobbe med radio gir meg en inngangsdør til livene til så ufattelig mange fine mennesker. 

4. Hva drømmer du om å gjøre på radio i fremtiden?

Jeg håper jeg kan jobbe med radio resten av livet, og drømmen er å kunne leve av å produsere dokumentarer og reportasjer. I fremtiden ønsker jeg å jobbe for å gi en gi en stemme til mennesker som ikke får fortalt sin historie.

 

Navn: Ola Lang-Ree Åsmul

Alder: 20

Stilling og arbeidssted: Frilans Radio Metro, Student HiOA

Fartstid i radio: litt over et år, men som hobby og på skole 5-6.

1. Hvordan begynte du å jobbe med radio?

Gikk medier og kommunikasjon på VGS og begynte da å jobbe mest mulig med radio. Podcaster og programmer. Så gikk jeg på Radiolinja på Danvik Folkehøyskole, og var praktikant i Radio Metro 16/17. Har jobbet så mye jeg har fått lov til etter det.

2. Hvordan har du kommet dit du er i dag?

Jeg tror jeg lærer fort og er flink med mange ting, men hovedgrunnen tror jeg er at jeg prioriterer det å kunne holde på med dette høyere enn stort sett alt annet.

3. Hva betyr radio for deg?

Det er noe av det morsomste jeg vet om å holde på med. Jeg liker å underholde og Radio er en av, etter min mening, de beste plattformene å få underholde på. Blant annet siden ting kan gå så fort fra ide til utførelse.

4. Hva drømmer du om å gjøre på radio i fremtiden?

Drømmen hadde jo vært å få 100% fast jobb et sted og kunne ha et eget program der jeg kan drive med alt det som er gøy. Alt fra sketsjer og teste elektrisk hundehalsbånd på seg selv, diskutere politikk og nyheter og til å kommentere sjakk eller tour de france i flere timer. Jeg har med andre ord lyst til å gjøre ganske mange veldig forskjellige ting. Og hvis jeg fikk tilbud om full jobb, men måtte skjære av min egen arm for å få det, så ville jeg gjort det på et blunk.

 

Navn: Merethe Åsegård

Alder: 24

Stilling og arbeidssted: Journalist i NRK P3nyheter

Fartstid i radio: 6 år

1. Hvordan begynte du å jobbe med radio?

Mitt første møte med radio var studentradioen i Volda. Der var det mest tull og fjas, men jeg oppdaga for første gang hvor artig det er å jobbe med radio. 

2. Hvordan har du kommet dit du er i dag?

Hadde praksis i NRK Buskerud. Der fikk jeg mye liveerfaring, fordi jeg fikk være mye i studio i DK-sendinga og blei kasta ut på HF veldig tidlig. Jeg fikk rom til å teste ideene mine og kollegaene gav meg mye feedback, ris og ros. I tillegg fikk jeg også lage reportasjer, lese bull og lage nettsaker. Jeg lærte utrolig mye det året hos NRK Buskerud. Jeg kunne ikke hatt en bedre start etter studiene. 

Fikk fast jobb i NRK P3nyheter i 2016. Utrolig spennende redaksjon, som består av ekstremt kreative, innovative og flinke mennesker. Utrolig inspirerende å få jobbe i en redaksjon med veldig lav terskel for å teste nye ideer på både Instagram, Snapchat, Facebook og radio. Her har jeg også fått en del ledererfaring etter at jeg blei satt inn som vaktsjef etter noen få måneder.

3. Hva betyr radio for deg?

Radioen har alltid vært der. I bakgrunnen på bilferiene gjennom Norge. Reiseradioen som var det første jeg hørte da jeg våkna i sommerferiene. Nattønsket som var det eneste vi fikk inn på hytta på jentetur - og gjentatte forsøk på å få programlederen til å lese meldinger som var litt på kanten. 
Det jeg digger med radio er at det er så lett tilgjengelig og jeg hører ofte radio på mobilen når jeg gjør andre ting, eks går tur, vasker gulvet og lager mat. Jeg liker måten radioen forteller meg historier på og hvordan jeg holder meg oppdatert på det som skjer i verden. 

4. Hva drømmer du om å gjøre på radio i fremtiden?

Først og fremst så håper jeg å få jobbe med radio i mange år. Jeg liker veldig godt det jeg gjør i dag - å melde siste nytt til P3- og mP3-lytterne. Men jeg savner også å møte folk, høre historiene dems og lage reportasjer eller stemningsrapporter. Så det er nok noe jeg vil gjøre mer av i framtida.

Navn: Jonas Bergløv

Alder: 21 år

Stilling og arbeidssted: Programleder/imagingprodusent (og sikkert 100 andre ting) i NRJ

Fartstid i radio: Jobbet med radio i 8 år (Radio Prime, P5 Hits og nå NRJ)

 

Hvordan begynte du å jobbe i radio?

Jeg kjedet meg veldig på ungdomsskolen og savnet noen utfordringer. Da foreslo skolen at jeg ble utplassert en dag i uka. Målet var egentlig å få jobbe med TV, men da det ikke gikk veien, sto Radio Prime i hjembyen klare og tok meg godt i mot. Det tok vel typ to minutter å konvertere meg til radiofrelst.

 

Hvordan har du kommet dit du er i dag?

Det må være en kombinasjon av veldig gode kollegaer, ta seg litt for godt til rette og bra timing.  

 

I starten hadde kollegaene mine alltid større tro på meg enn jeg hadde selv. De tok ideene mine på alvor og lot meg bli en del av gjengen.

 

Så har jeg alltid hatt som mål å lære mer. Av og til innebærer det å rote rundt på steder man kanskje ikke burde rote eller trykke på noen knapper man ikke burde trykke på. Ikke alltid like populært (blitt en del sinnamailer), men sitter igjen med veldig mye lærdom.

 

Også er det jo litt tilfeldig. En stor dose flaks og muligheter som har dukket opp på det perfekte tidspunktet.

 

Hva betyr radio for deg?

Det har vært en så stor del av livet til nå, særlig i ungdomstiden, hvor studioet nærmest var mitt andre hjem. For meg betyr radio å kunne være seg selv, utforske ideer og rett og slett bare ha det gøy. Så er det heldigvis mange der ute som har lyst til å være med på moroa.

 

Hva drømmer du om å gjøre på radio i fremtiden?
Helt ærlig har jeg ikke så mange visjoner om fremtiden. Jeg trives veldig godt der jeg er nå og har mye spillerom. Hvorfor kaste bort tid på å vente og drømme om fremtiden, når man kan gjennomføre ideene og planene sine med en gang?

 

Navn: Martin Holmen

Alder: 25

Stilling og arbeidssted: programleder, NRK 

Fartstid i radio: 5

 

1. Hvordan begynte du å jobbe med radio?

Begynte i lokalradioen Nea Radio på Røros, deretter tre år i P4. Og nå i NRK P3 og mP3. 

2. Hvordan har du kommet dit du er i dag?

Har fått mye god hjelp av dyktige kollegaer, en god del hardt arbeid. Pluss en liten dose flaks på toppen. 

3. Hva betyr radio for deg?

Radio var alltid drømmen. Husker godt tidene på gutterommet da jeg lagde radio. Radio er gull! 

4. Hva drømmer du om å gjøre på radio i fremtiden?

Da jeg yngre var drømmen å være programleder i et morgenprogram på en riksdekkende kanal. Nå gjør jeg drømmen min - og jeg elsker det!

 

 

Søkeskjema


Følg med!

Motta vårt nyhetsbrev, skriv inn din mailadresse her:
Opprett ny konto
Følg oss på