Oslo 20. - 21. september 2018

- Ikke glem lytteren i denne prosessen


(16 september, 2016 - 12:42)Statssekretær Bård Folke Fredrikseni KUD var optimist på radioens vegne i sin åpningstale til delegatene. 

Til tross for at mediebransjen er preget av nedgang med litt over 100 dager til et omfattende teknologiskifte så statsskeretæren lyst på radioens framtid.
 
Bård Folke Fredriksen var entusiastisk omkring digitaliseringen, men reiste en advarende finger og kom med egen erfaring når det gjelder lytterne som nå skal omstilles og brukte seg selv som eksempel.
 
- Jeg kjøpte et DAB-adapter til min kone i bursdaggave tidligere i år. Selv om jeg har vært en del av denne prosessen i flere år har jeg faktisk til gode å bruke adapteret.
 
Han fortalte radiobransjen at vi derfor ikke må glemme lytteren i digitaliseringen og ha et fokus på informasjon.
 
- Engasjementet rundt stengingen av FM viser hvor viktig radio er for folk, sa statssekretæren.
 
- Digitalisering betyr mer og bedre radio, mer mangfold som vil komme hele landet til gode. Nye kanaler, nytt innhold og en fremtid for dagens kanaler.
 
Han minnet samtidig om konsesesjonskaoset fra 2009 hvor et bud om lokalt innhold var utslagsgivende. Dette er noe som ikke vil bli et problem i fremtiden, sa Folke Fredriksen. Ingen skjønnhetskonkurranser, men muligheter for flere radiokanaler, nytt innhold og en fremtid for dagens kanaler.

Søkeskjema


Følg med!

Motta vårt nyhetsbrev, skriv inn din mailadresse her:
Opprett ny konto
Følg oss på