Oslo 20. - 21. september 2018

Hvordan forholde seg til musikken i programmet?


(16 september, 2016 - 18:54)Er musikken stjerna? Og bør programlederne like musikken de presenterer?

 

– Noen ganger er jeg så lei av sangene jeg spiller at jeg ikke har noe særlig positivt å si om de, sier Anne Marte Moe fra P5.

 

Å bli lei av musikken man spiller

Når man hører de samme sangene hver morgen, kan det være vanskelig å bli like glad man hører dem hver gang. Anne Marte Moe pleier da å introdusere låten på andre måter, uten å lyve for lytteren om hva hun synes om sangen.

 

­– For eksempel kan jeg klippe ut lyd fra artistens nyeste oppdatering på sosiale medier, jeg kan fortelle hva venner mener om sangen, eller jeg kan fortelle hva en lytter mener om sangen, sier Moe.

 

Også Ronny Brede Aase fra P3 og Lars Eikanger fra Radio Norge mener det er fint å trekke inn lytterens opplevelse av sangen.

 

– Det tilfører noe nytt og mer troverdig til sangen og sendingen, sier Aase.

 

Gjensynsglede

Både Aase og Moe er pliktig til å følge listemusikken som spilles på de to kanalene. Det kan gjøre at de blir skikkelig lei av sangene som holder på musikklisten lengst, men får et nytt forhold til sangene når de hører dem igjen etter lenger tid.

 

­– Jeg kan være så lei av en sang vi har spilt mye på lufta, og så høre den igjen etter et år, og bli skikkelig glad, sier Aase.

 

Eikanger forteller at det forskjellig hva slags musikksmak han har når han er på lufta, og når han hører på musikk etter jobb.

 

– Det er noen sanger jeg hører i bilen som jeg tenker at det her vil jeg ikke spille på radio, men så gjør jeg det likevel, sier Eikanger.

 

Viktig å like musikkprofilen til kanalen

Både P3, P5 og Radio Norge har veldig forskjellige musikkprofiler. Det gjelder å opprettholde disse musikkprofilene slik at lytterne vet hva de kan forvente.

 

– Samtidig må man overraske litt da, sier Aase.

 

De tre programlederne er veldig enige i at det gjelder å like musikkprofilen til kanalen.

 

– Det er så mye lettere å selge låta inn for lytteren om man faktisk liker den selv, sier Moe.

 

 

Ronny: fan av P3-musikk. Smak er forskjellig. Ambisjon – spille ny norsk musikk for unge folk. Akkurat nå: urban musikk. Følger trendene. Smaken min er ikke helt i takt med folk. Elsker formatert musikk. Vanskelig under p3-aksjonen.

 

Anne: bør like musikken som spilles på den kanalen man er med i. Anne liker hits. Skulle gjerne trukket inn sin musikk hele tiden, men det kan man jo ikke.

 

Radio Norge Lars: RN er ikke foran lytterne, de ligger bak. Valgte sin egen musikk før, men lite variasjon. Var veldig skeptisk til å begynne å teste musikken, men nå er det bra. Liker ikke all musikken, men selger inn musikken på andre måter.

 

P5 tester musikken, og bruker penger på det. Programledere har ikke så mye å si. P5 vil ha hits. Må tenke at hver gang  sangen spilles er det noen som hører låten for første gang. Liker man ikke sangen, må man selge den inn på en annen måte

 

Intro: Både R og A synes det er irriterende med introer – enten er de for lange, for dårlige, eller ikke-eksisterende.

 

Alltid noen som liker sangen, så derfor kan man ikke slakte en sang man ikke liker.

 

Anne: ikke fake det likevel, om man ikke liker en sang. Gjør andre ting: spiller lyd fra sosialemedidene til kjendisen, teaser på en annen måte

 

Spiller man flere sanger, fokusere på en av de, nevne de andre LARS

 

Trekke inn lytterens egne erfaringer og meninger inn i sangen.

 

 

Thomas lager alltid  spilleliste først, så program,.

 

Formateringen skal gjøre sånn at man slår på radioen å vite hva man kan få høre.

 

Hvordan tester p5 musikken ? Hemmelig. Men de gjør det ofte og hele tiden. Spiller ikke splitter ny musikk, men gjør det ofte.

 

Man blir kjempelei av låtene som spiller, men av og til er det godt å høre gamle slagere igjen. 

Og musikk ble det også i musikksesjonen, Stavangerkameratene spilte hitlåten "berre så du veit det", som nok vil ligge på mange spillelister i en tid framover.

Søkeskjema


Følg med!

Motta vårt nyhetsbrev, skriv inn din mailadresse her:
Opprett ny konto
Følg oss på