Juryering av bidrag

Slik kåres vinnerne i Prix Radio

Det er nå et langt løp med juryarbeid som ligger bak før vinnerne av Prix Radio kåres og hedres. Prosessen er omfattende, med flere sikkerhetsventiler for å finne frem til den riktige vinneren i alle kategorier.

Slik foregår juryeringen og vurderingene som leder til de vinnende bidrag. Vi gjør oppmerksom på at årlige påmeldingsfrister og dato for Radiodager-arrangementet og Prix Radio, annonseres fortløpende her på radiodager.no.

1
NRK, Bauer og NENT leverer inn bidrag internt i selskapet. Bidrag fra medlemmer hos Norsk Lokalradioforbund og bidrag fra eksterne produsenter, som ikke har blitt sendt/publisert hos NRK, Bauer, NENT eller NLR, leveres via nettsiden https://prixradio.east.no/registrer/.

2
Interne juryer i NRK, Bauer Media, Norsk Lokalradioforbund og NENT, lytter til alle innsendte bidrag plukker hver ut tre bidrag i hver kategori. For eksterne produsenter gjøres denne interne vurderingen av en oppnevnt jury bestående av personer med spesiell kompetanse på fagfeltet. Innen en gitt tidsfrist som kan varierer fra år til år, skal disse interne juryene ha bestemt hvilke bidrag de vil melde på til hovedkonkurransen. Alle bidrag som kommer gjennom nåløyet hos internjuryen sendes videre til hovedjuryen og i noen tilfeller til eksterne juryer.

3
Hovedjuryen i Prix radio sammen med eksterne juryer starter så arbeidet med å velge ut hvilke bidrag som skal nomineres i år. Her hører hovedjuryen på et antall kategorier hver og det er alltid minst to medlemmer som avgjør hvilke bidrag som blir nominert i henhold til kriteriene som er bestemt. Hovedjuryen samles deretter for å høre innstillingene til hvem som skal nomineres og diskuterer disse i plenum. En egen jury gjør samme øvelsen for podkastkategoriene.

4
Kategoriene som i henhold til kriteriene skal vurderes av eksterne juryer, lyttes til og stemmes over gjennom en stemmeløsning på nett. De fem med høyest poengscore blir nominerte og bidraget med høyest poengscore vinner.

5
Når alle de nominerte er bestemt, blir de offentliggjort.

6
De nominerte går så videre til oppnevnte deljuryer med medlemmer fra alle Radiodagers eiere. Disse deljuryene ledes av en representant fra Hovedjuryen. Deljuryene hører alle de nominerte bidragene og avgir først stemmer på nett, deretter møtes deljuryene og diskuterer de nominerte i sine kategorier og stemmer på nytt. Stemmene fra både nett og jurymøtet blir slått i sammen og vektes 50/50 for å komme fram til vinneren. Ved stemmelikhet har medlemmet fra Hovedjuryen dobbeltstemme.

7
Norges offiselle radiopriser for beste radio/lyd/podkast deles ut som en avslutning på konferansen Radiodager.